Obvestila

Call for Abstracts COTEC - ENOTHE 2020 (angl.)

Dear COTEC Members,

 

the 2nd COTEC-ENOTHE CONGRESS 2020 will be held in September 23–26, 2020 in Prague and the Abstraact submission is now open.

The conference theme ‘Occupational Therapy Europe – building resilience in individuals, communities and countries’ reflects the increasing prevalence of resilience in many aspects of society. Abstracts are welcome from practitioners, researches as well as from students. The abstract submission deadline is September 30, 2019. The submitted abstracts will be reviewed independently by at least two peer reviewers and the authors will be notified in December 2019.

Please read more and share the link to your members and network https://www.cotec-enothe2020.com/call-for-abstracts/

For queries about abstract submission please contact Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Kind regards,

Anu Söderström
COTEC Vice President Administration

Vpis v register in licence

Obveščamo vas, da na Ministrstvu za zdravje trenutno še ne poteka vpis v register delovnih terapevtov, in da delovni terapevti nimamo licenc.

V kolikor bo prišlo do spremembe, vas bomo o tem obvestili preko spletne strani.

 

Vodstvo ZDTS

Vabilo na pohod 100 slepih in slabovidnih po Ljubljani

Vabilo na pohod
100 slepih in slabovidnih po Ljubljani

 

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne, Langusova ulica 8, Ljubljana (Center IRIS), v sredo, 15. maja 2019, ob 100. obletnici organizirane skrbi za slepe in slabovidne na Slovenskem, organizira pohod 100 slepih in slabovidnih po Ljubljani.

Udeleženci se bomo zbirali od 16. ure naprej na Centru IRIS, kjer bo pripravljen glasbeni program, kaj sladkega za začetno okrepčilo in stojnica Podarimo si brajevo knjigo (Več na: http://strokovnicenter.splet.arnes.si/strokovni-center/podarimo-si-brajevo-knjigo/).

 

Preberi več

Kažipot storitev za seniorje (55+) - vodnik za odrasle otroke (55+), ki skrbijo za svoje starše (75+)

Kažipot storitev za seniorje (55+) olajša pridobivanje informacij iz zanesljivih virov za vse starejše, njihove odrasle otroke in vse, ki pomagajo seniorjem v Sloveniji. Podatki v Kažipotu pomagajo najti podatke, ki so objavljeni na spletnih straneh tistih organizacij, ki storitve seniorjem nudijo in podatke zbirajo, vzdržujejo in zagotavljajo. Dodatne podatke je mogoče pridobiti pri teh organizacijah prek telefona ali po e-pošti.

 

Kažipot - Za odrasle otroke 55+, ki skrbijo za starše 75+

(Angl.) Guide april 2019

 

Occupational Therapy Australia 28th National Conference and Exhibition 2019 (angl.)

Occupational Therapy Australia is the national peak body and professional association representing occupational therapists in Australia. We have a presence in all states and territories and comprise a membership of more than 8,000 individual occupational therapists.

The 28th National Conference and Exhibition will be held at the International Convention Centre, Sydney and will take place from 10-12 July 2019 with an expected audience of over 1000 delegates.

The theme is “Together towards tomorrow” and is designed to reflect the dynamic nature of contemporary occupational therapy practice.

 

We look forward to welcoming you to Sydney for Australia's major occupational therapy scientific conference.

Več informacij na spletni strani konference.

 

Letak OTA

Bobath tečaji - EBTA

V letošnjem letu RN Terapija izvaja dva večja tečaja za delovne terapevte. In sicer Osnovni RNO Bobath tečaj ter Nadaljevalni RNO Bobath tečaj.

 

1. Mednarodni nadaljevalni RNO Bobath tečaj za delo z dojenčki 2019 (BABY BOBATH) - 13.5. - 31.5.2019 / Gornja Radgona (Slovenija)

Predavatelji:

  • Neda Rotar - EBTA RNO Bobath Senior Inštruktorica,
  • Vardit Kindler, delovna terapevtka, senior EBTA RNO - Bobath inštruktorica 3 (Izrael).
  • Theodora Bloom, logoped, EBTA RNO - Bobath inštruktorica (Grčija)

Več informacij na tej povezavi.

 

2. NAPOVEDNIK Mednarodni Osnovni RNO Bobath tečaj za delo z otroki 2019 - Gornja Radgona (Slovenija), september 2019

 

RIMS - Letna konferenca

Od 20. do 22. junija 2019 bo v Ljubljani potekala letna konferenca na temo rehabilitacije pri multipli sklerozi.

Več informacij o konferenci  si lahko preberete na tej povezavi.

Follow up Virtual Exchange (angl.)

Dear Colleagues,

Thank you to everyone who attended the second WFOT Virtual Exchange, that took place on the 5th December 2019, hosted by three international occupational therapists – Brock Cook, Stephanie Lancaster and Karen Jacobs.

For those that were unable to attend the Exchange, you can access the recording via this link http://wfot.link/wfotvx2. Sincere thanks to everyone who provided their time and support in being able to deliver the #WFOTVX.

Information about the third Virtual Exchange will be circulated in the coming weeks.

Kind regards,
Ritchard Ledgerd, MSc, BScOT

 

Plan izobraževanj 2019

Spoštovani,

obveščamo vas, da smo objavili plan izobraževanj Zbornice delovnih terapevtov Slovenije za leto 2019.

Plan izobraževanj si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Z lepimi pozdravi,
Zbornica delovnih terapevtov Slovenije - Strokovno združenje

Nagrajeni letak natečaja

Objavljamo nagrajeni letak natečaja ob Svetovnem dnevu delovne terapije 2018.

Avtorici plakata sta Maja Opačak in Patricija Jug, študentki 3. letnika delovne terapije.

Povabilo k vpisu v register strokovnjakov delovne terapije Evropa

COTEC je leta 2015 na podlagi identificiranih prioritet »Evropski cilji 2020« in SZO (Ključna področja za razvoj), ustanovil register strokovnjakov. V tem času je pridobil več kot 100 strokovnjakov iz 16. Evropskih združenj delovne terapije. Namen ustanovitve registra strokovnjakov je omogočiti kontakte s strokovnjaki z določenega področja in pridobiti najboljše dokaze za prakso s tega področja. Ta register bo postal osnova za OT-EU, širil pa se bo na področja tako prakse, izobraževanja kot tudi  raziskovanja.

Do sedaj so pridobili strokovnjake z naslednjih ključnih področij: duševno zdravje, staranje populacije, demenca, otroci in mladostniki, zmanjševanje revščine, primarni nivo zdravstvene oskrbe, enake možnosti dostopa do zdravstvene oskrbe, informatika in komunikacijska tehnologija, zaposlovanje, onkologija, paliativna oskrba, begunci, nevrologija in rehabilitacija. Ta seznam ni končen in se bo spreminjal glede na trenutne potrebe in prioritete.

Delovni terapevti se lahko za sodelovanje v Registru strokovnjakov, iz svojega področja, nominirate sami. Zaželeno je, da ste člani svojega nacionalnega združenja delovnih terapevtov (ZDTS) oz. ste povezani z izobraževalno ali raziskovalno ustanovo. Tudi zbornica lahko predlaga svojega člana v register strokovnjakov, seveda s privoljenjem posameznika. Nominacije se lahko oddajo kadarkoli, večkrat letno pa nacionalna združenja prejmejo okrožnico z vabilom za nominiranje.

 

KAJ JE SKUPINA STROKOVNJAKOV IN KDO JE STROKOVNJAK?

Skupino strokovnjakov sestavljajo posamezniki, ki so strokovnjaki na svojem področju. Strokovnjak naj bi imel naslednje lastnosti:

-          Intuitivno razumevanje situacij, ki temelji na globokem implicitnem razumevanju

-          Vizijo, kaj je možno in biti učinkovit zagovornik delovne terapije (kot profesije, poklica)

-          Strateško mišljenje

-          Posvetovalen pristop

-          Sposobnost uspešnega dela v timu

-          Sposobnost učinkovitega posvetovanja s kolegi/strankami

-          Se zaveda meja lastnega znanja, razmišljanja in sprejema svoje zmogljivosti

 

Vljudno VAS naprošamo, da v primeru PRIJAVE v register (OT-EU) prijavnico izpolnite in njen scan skupaj z življenjepisom posredujete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

 

GUIDELINES FOR OCCUPATIONAL THERAPY EUROPE REGISTER OF EXPERTS

Occupational Therapy Europe Register of Experts

Potrditev programa pripravništva

Spoštovani,

obveščamo vas, da je bil dne 6. 7. 2018 v Uradnem listu Republike Slovenije št. 47/2018 objavljen Pravilnik o pripravništvu in strokovnih izpitih zdravstvenih delavcev in zdravstvenih sodelavcev na področju zdravstvene dejavnosti (v nadaljnjem besedilu: pravilnik). Pravilnik je začel veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu, tj. 7. 7. 2018, posledično se glede na določbo 36. člena pravilnika navedenega dne preneha uporabljati do sedaj veljaven Pravilnik o pripravništvu in strokovnih izpitih zdravstvenih delavcev in zdravstvenih sodelavcev na področju zdravstvene dejavnosti (Uradni list RS, št. 33/04, 38/06, 84/09, 107/10 – ZPPKZ, 42/12, 14/15, 40/17 – ZZdrS-F in 64/17 – ZZDej-K).

Prenos pravilnika

 

Poziv k sodelovanju - delovna skupina za pripravo in oblikovanje normativov

Zbornica delovnih terapevtov Slovenije je oblikovala skupino, ki je pričela z delom, kljub temu da vlada opravlja zgolj tekoče posle. Ker bo to naš prvi tovrstni dokument, želimo, da se nam pridružijo posamezniki, ki jih tovrstna vsebina zanima oziroma želijo aktivno sodelovati pri pripravi omenjenega dokumenta. Prav tako ste naprošeni, da nam posredujete relevantne dokumente in podatke z obravnavano vsebino ne le iz slovenskega področja temveč tudi iz tujine.

V upanju na sodelovanje vas pozdravljamo in vas naprošamo da po svojih močeh prispevate ter se nam javite na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Predsednica ZDTS,
Katarina Galof

ISPO kongres

Obveščamo vas, da bo od 20. do 22. septembra v Portorožu potekal kongres ISPO za centralno Evropo. Informacije o kongresu najdete na povezavi:

http://www.eu-ispo2018.si

Foto utrinki z 8. posveta delovnih terapevtov

Fotogalerija z 8. posveta delovnih terapevtov v organizaciji Aktiva delovnih terapevtov SSZS, ki je potekal 16. in 17. novembra v Laškem.
Posvet je bil zelo uspešen, skupaj se ga je udeležilo 93 udeležencev.