zbornica in društvo delovnih terapevtov Slovenije
zbornica in društvo delovnih terapevtov Slovenije

Skupinsko delo v delovni terapiji

V petek, 21.4.2017, bodo potekale učne delavnice "Skupinsko delo v delovni terapiji". Učne delavnice so namenjene vsem delovnim terapevtom. Potekale bodo v UKC Maribor.

Podroben program bo objavljen v začetku marca.

Senzorna Integracija

Vabljeni na strokovno izobraževanje "Senzorna Integracija"

Združenje za senzorno integracijo v sodelovanju z mag. Elisabeth Sőchting, predsednico Avstrijskega združenja za senzorno integracijo (GSIÖ) v letu 2017 ponovno načrtujemo izobraževanje na področju Senzorne integracije (SI) po principih dr. J. Ayres.

Več informacij in prijavnico si lahko ogledate v spodnjih povezavah:

Vabilo in Program

Prijavnica

ROK ZA PRIJAVO JE PODALJŠAN!

»Pacient ne govori slovensko!«: Izziv za zdravstvene delavce v Sloveniji

Zdravstveni delavci imajo pravico in dolžnost, da se usposobijo za zagotavljanje čimbolj kakovostne zdravstvene oskrbe osebam, ki ne govorijo slovensko.

Vabimo vas na usposabljanje:

  • o ustrezni obravnavi oseb iz drugih okolij, ki ne govorijo slovensko (begunci, delovni migranti, turisti, študenti iz tujine)
  • o kakovostni podpori zdravstvenih delavcev pri obravnavi tujejezičnih oseb (zadostno število tolmačev in medkulturnih mediatorjev, razvoj orodij za uspešno komuniciranje).

Usposabljanje bo potekalo brezplačno – brez kotizacije, pod vodstvom interdisciplinarne skupine strokovnjakov, ki bodo udeležencem predstavili Večjezični priročnik za lažje sporazumevanje med zdravstvenimi delavci in migranti ter jim pomagali razviti znanja ter ustrezen odnos in veščine.

Na usposabljanju bodo prejeli brezplačen izvod novega orodja – priročnika v 8 jezikih, ki služi kot pripomoček za osnovno sporazumevanje z osebami, ki ne govorijo slovenskega jezika.

Na usposabljanje, namenjeno vsem zdravstvenim delavcem, se lahko prijavite tukaj.

Prijava in razpored usposabljanj po datumih in lokacijah

Temeljna načela za izvedbo programa terapije s pomočjo psa

Komu je namenjeno srečanje?

Delavnica je namenjena delovnim terapevtom, fizioterapevtom, psihologom, socialnim delavcem, zdravstvenim tehnikom... ki si želijo v svoje obravnave uvesti terapevtsko metodo, kjer je prisoten terapevtki pes.

Izvajalka delavnice:

Delavnico bo vodila diplomirana delovna terapevtka Nataša Ogrin Jurjevič, ki je kot prva terapevtka v Sloveniji začela s tem delom (od leta 2005). Bila je soustanoviteljica in predsednica Slovenskega Društva za terapijo s pomočjo živali Tačke pomagačke. Individualno in skupinsko terapijo je skupaj z vodniki in terapevtskimi psi izvajala pri uporabnikih z različnimi težavami in različnih starosti ter v različnih ustanovah.

Nadaljuj z branjem

Motnje požiranja pri odraslih in zapleti

Seminar z delavnico je namenjen medicinskemu in negovalnemu osebju ter drugim strokovnjakom, ki so neposredno vključeni v proces hranjenja starejših in oseb z motnjami požiranja. Udeleženci se bodo seznanili z boleznimi, kjer lahko nastanejo motnje požiranja in spoznali različne težave v posameznih fazah požiranja. Seznanili se bodo z vlogami posameznih članov tima ter spoznali postopke ukrepanja v primeru motenj požiranja. V delavnici bodo spoznali potek normalnega požiranja preko opazovanja lastnega požiranja, uživanja različnih vrst hrane in tekočine ter praktično izvajali postopke hranjenja.

Program

Prijavnica

Zdravje delovnega terapevta na delovnem mestu

Vabimo vas na strokovno izobraževanje:

ZDRAVJE DELOVNEGA TERAPEVTA NA DELOVNEM MESTU

Strokovno izobraževanje je namenjeno vsem slovenskim delovnim terapevtom iz vseh področij dela.

Srečanje bosta moderirala direktor PB Begunje, Damijan Perne in vodja enote za delovno terapijo v PB Begunje Saša Potočnik.

Program in prijavnica

 

Sedež društva

ZDTS - strokovno združenje
Linhartova 51,
1000 Ljubljana,
Slovenija

Poslovni podatki

davčna št.:21995656
matična št.:5831903000
trans. rač.:02031-0015242778

Kontakt

T 041/ 966 - 549 

T (01) 475 83 56
F (01) 437 20 70