Spoštovani!

Vsi, ki boste s svojimi aktivnostmi obeležili Svetovni dan delovne terapije v svojih lokalnih okoljih, vabljeni, da dogodek delite z nami v obliki kratkega opisa vsebine in kraja izvedbe. Priložite lahko tudi fotografije, seveda s privolitvijo, da bo to objavljeno na naši spletni strani.

 

Z lepimi pozdravi,

Europe Webinar on World OT Day (angl.)

OT-Europe invites you and all interested Occupational Therapists to join for a FREE Webinar being held on World OT Day (27th October 2020) between 17:00 and 18:15 CET. The webinar is entitled Promoting Meaningful Dialogue about Diversity, Equity, and Inclusion in Occupation-based education, practice, and research.

To register please send an email to Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

Kind regards,
Shawn Abela
Office Administration

 

Predstavitev in program

 

Natisni

Iz medijev - Svetovni dan delovne terapije

Svetovni dan delovne terapije ni šel neopaženo mimo medijev. Na spodnjih povezavah so prispevki o delovni terapiji:

 

Natisni

Aktivnosti ob promociji delovne terapije v PB Ormož

V Psihiatrični bolnišnici Ormož so dan delovne terapije obeležili z naslednjimi aktivnostmi:

 • V Štajerskem tedniku je izšel članek "Za čim večjo samostojnost in čim bolj kakovostno življenje"

 • Radijski prispevek na Radiu Ptuj, izveden v okviru promocije delovne terapije. Povezava do prispevka

 

Natisni

Svetovni dan DT v Psihiatrični bolnišnici Idrija

Svetovni dan delovne terapije letos poteka pod sloganom »Krepimo zdravje in dobro počutje«.

V ta namen smo v Psihiatrični bolnišnici Idrija pripravili program aktivnosti namenjenih našim pacientom in zaposlenim z namenom širši javnosti povedati, kakšen je naš doprinos k življenju v bolnišnici in izven nje. Duševno zdravje je pomemben del našega življenja in pomeni, da je posameznik sposoben samostojno živeti in se ustrezno spopadati s težavami, pred katere ga postavlja življenje. Aktivnosti, ki smo jih pripravili, so bile namenjene učenju zdravega načina življenja in vzpostavljanju ter ohranjanju zdravih življenjskih navad, ki so pomembne za posameznikovo življenje.

Program aktivnosti smo pričeli s kulinaričnimi aktivnostmi, ki so bile namenjene pacientom z oddelka za zdravljenje odvisnosti. Nadaljevali v torek z jesenskim pozdravom Plesnega kluba iz Idrije in mladih glasbenikov. V sredo smo pripravili edukativne delavnice, kjer so se pacienti imeli možnost vključiti v različne skupine: nordijska hoja, gibalna skupina v dvorani, sedeča telovadba za starejše, pohod v bližnjo okolico, kulinarična skupina za pripravo zdravih sladic ter skupine za pripravo plakatov. Vse skupine so potekale pod letošnjim sloganom.  V popoldanskem času smo predvajali projekcijo fotografij od začetka delovne terapije v naši bolnišnici pa vse do današnjih dni, nato pa so nas pozabavali še dijaki Gimnazije Idrija s skeči in glasbenim programom.

Skupina delovnih terapevtk pa se je v soboto, 26.10.2019 na Zdr. fakulteti v Ljubljani predstavila na znanstvenem posvetu ob 55. letnici izobraževanja delovnih terapevtov »Pogled v prihodnost« s plakatom »Medgeneracijsko sodelovanje in povezovanje  Psihiatrične bolnišnice Idrija z lokalno skupnostjo«.

 

Mateja Kavčič, dipl. del. terapevtka
vodja del. terapije v PBI

 

Natisni

ZDTS

Zbornica delovnih terapevtov Slovenije
Strokovno združenje

 • Linhartova c. 51
  1000 Ljubljana

Kontakt

 • m:  041 / 966 549
 • @: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
 • Uradne ure:
  petek - ponedeljek,
  od 12.00 do 14.00 ure
© 2019 Zbornica delovnih terapevtov Slovenije - strokovno združenje. Vse pravice pridržane. Izdelava strani baggia.si