Svetovni dan DT v Psihiatrični bolnišnici Idrija

Svetovni dan delovne terapije letos poteka pod sloganom »Krepimo zdravje in dobro počutje«.

V ta namen smo v Psihiatrični bolnišnici Idrija pripravili program aktivnosti namenjenih našim pacientom in zaposlenim z namenom širši javnosti povedati, kakšen je naš doprinos k življenju v bolnišnici in izven nje. Duševno zdravje je pomemben del našega življenja in pomeni, da je posameznik sposoben samostojno živeti in se ustrezno spopadati s težavami, pred katere ga postavlja življenje. Aktivnosti, ki smo jih pripravili, so bile namenjene učenju zdravega načina življenja in vzpostavljanju ter ohranjanju zdravih življenjskih navad, ki so pomembne za posameznikovo življenje.

Program aktivnosti smo pričeli s kulinaričnimi aktivnostmi, ki so bile namenjene pacientom z oddelka za zdravljenje odvisnosti. Nadaljevali v torek z jesenskim pozdravom Plesnega kluba iz Idrije in mladih glasbenikov. V sredo smo pripravili edukativne delavnice, kjer so se pacienti imeli možnost vključiti v različne skupine: nordijska hoja, gibalna skupina v dvorani, sedeča telovadba za starejše, pohod v bližnjo okolico, kulinarična skupina za pripravo zdravih sladic ter skupine za pripravo plakatov. Vse skupine so potekale pod letošnjim sloganom.  V popoldanskem času smo predvajali projekcijo fotografij od začetka delovne terapije v naši bolnišnici pa vse do današnjih dni, nato pa so nas pozabavali še dijaki Gimnazije Idrija s skeči in glasbenim programom.

Skupina delovnih terapevtk pa se je v soboto, 26.10.2019 na Zdr. fakulteti v Ljubljani predstavila na znanstvenem posvetu ob 55. letnici izobraževanja delovnih terapevtov »Pogled v prihodnost« s plakatom »Medgeneracijsko sodelovanje in povezovanje  Psihiatrične bolnišnice Idrija z lokalno skupnostjo«.

 

Mateja Kavčič, dipl. del. terapevtka
vodja del. terapije v PBI

 

Natisni

ZDTS

Zbornica delovnih terapevtov Slovenije
Strokovno združenje

  • Linhartova c. 51
    1000 Ljubljana

Kontakt

  • m:  041 / 966 549
  • @: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • Uradne ure:
    petek - ponedeljek,
    od 12.00 do 14.00 ure
© 2019 Zbornica delovnih terapevtov Slovenije - strokovno združenje. Vse pravice pridržane. Izdelava strani baggia.si