Svetovni dan DT v PB Idrija

Obeležitev svetovnega dneva delovne terapije v Psihiatrični bolnišnici Idrija.

Mateja Kavčič, članka o delovni terapiji

 

 

Fotogalerija

 

Natisni

Svetovni dan delovne terapije v CIRIUS-u Vipava

Za obeležitev svetovnega dne delovne terapije, smo delovne terapevtke CIRIUS-a Vipava v avli Centra izobesile plakat. Poleg njega pa še plakat z naslovom »Vloga delovnega terapevta v projektu Program dodatnega usposabljanja«, avtorice Aleksandre Poniž Rupnik, ki je bil pripravljen za letošnji kongres ZDTS. Ker je CIRIUS Vipava, tako kot ostale šole, zaprt v skladu z navodili za preprečevanje širjenja epidemije, je avtorica vsebino plakata predstavila sodelavcem po spletni aplikaciji ZOOM. Predstavljen je bil namen projekta PDU, pomen vključevanja oseb z motnjami v duševnem razvoju in drugimi motnjami k aktivnostim na področju dela, individualni načrti za vključene mladostnike, sodelovanje v obrtnih storitvah in potrebne prilagoditve.

Delovne terapevtke smo bile v mesecu novembru zelo aktivne z različnimi predavanji. Preko spletne aplikacije ZOOM smo sodelavcem v Centru predstavile različne teme s področja delovne terapije: delovno terapijo na splošno, terapijo senzorne integracije, hranjenje oseb s posebnimi potrebami, varno nošnjo šolskih torb, medicinsko tehnične pripomočke, kolo, kot terapevtsko sredstvo in vključevanje mladostnikov k delu v pralnico.

Dve delovni terapevtki sta se, zaradi pomanjkanja kadra v Domu upokojencev Vrhnika, srčno odzvali prošnji vodstva DU Vrhnika ter se vključili k delu v njihovi ustanovi.

 

Delovne terapevtke CIRIUS Vipava

 

 

Natisni

Svetovni dan delovne terapije v URI - Soča

URI - SočaV avli glavnega hodnika Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Republike Slovenije - Soča, so pripravili zanimivo razstavo o delovni terapiji - tako o njeni zgodovini kot tudi današnjem procesu. Vsak oddelek je s svojo patologijo, v sliki, predstavil uspešen primer obravnave.

Nekaj objavljenega gradiva objavljamo na spletni strani ZDTS, kot del aktivnosti ob promociji našega poklica, ob svetovnem dnevu.

 

 

Proces delovne terapije

Razvoj delovne terapije skozi zgodovino

Delovna terapija v timu za obravnavo kronične nerakave bolečine

 

Natisni

Promocijski plakat ob Svetovnem dnevu delovne terapije

Plakat natečaja ob Svetovnem dnevu delovne terapije.

Avtorici: Vesna Žvižaj in Alja Konovšek, štidentki 3. letnika DT

 

 

Natisni

ZDTS

Zbornica delovnih terapevtov Slovenije
Strokovno združenje

  • Linhartova c. 51
    1000 Ljubljana

Kontakt

  • m:  041 / 966 549
  • @: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • Uradne ure:
    petek - ponedeljek,
    od 12.00 do 14.00 ure
© 2019 Zbornica delovnih terapevtov Slovenije - strokovno združenje. Vse pravice pridržane. Izdelava strani baggia.si