Dnevi delovne terapije v PB Ormož

»Pripadaj. Bodi ti.« Pripadnost poklicu delovnega terapevta je poslanstvo, ki ga vsako leto 27. oktobra obeležujemo tudi v Psihiatrični bolnišnici Ormož. Letošnje aktivnosti in dogodki so bili usmerjeni v izobraževanje, promocijo in povezovanje.

30.9.2021 smo delovne terapevtke skupaj z ZDTS v naši bolnišnici, organizirale delavnico za delovne terapevte in druge strokovne sodelavce z naslovom: Osnovne psihodramske tehnike in razumevanje osebnega razvoja v psihodrami, kot pomoč pri obravnavah delovne terapije. Izvajalca delavnice, Ana Rokvić Pinterič in Jaka Sotlar sta predstavila sebe, kot psihodramska psihoterapevta, tehnike in pristope psihodrame, v delovno terapevtskem pogledu pa pripravljalne aktivnosti/vaje, ki so terapevtski mediji za različne tematsko usmerjene aktivnosti (Glasbena aktivnost, Gibalno izrazna terapija ipd.).

Kreativnost je največji del naše identitete. Skozi proces nastajanja idej, iskanja poti za doseganje samostojnosti, reševanje problemov ali zgolj opazovanje in ocenjevanje zmožnosti, nastajajo čudoviti izidi, tudi na temo 27. oktobra. Pacienti so ob spodbudi delovnih terapevtk ustvarili kreativen plakat, ki ponazarja cilj obravnave pacientov na Intenzivnem odd. Izdelek je pogosto tisti, ki je še vedno prepogosta vrednota dela delovnih terapevtov skozi oči sodelavcev. NE IZDELEK - AMPAK POT DO IZDELKA, je proces obravnave delovnih terapevtov.

Hvaležna sem, da delujemo povezovalno in priskočimo na pomoč kolegicam iz drugih zdr. ustanov, ko prepoznajo naše potrebe, zaupanje in vrednote, ki jih na psihiatričnem področju imamo. V tem času smo se tesneje povezali z delovno terapevtko iz Centra za duševno zdravje odraslih ZD Ormož. Na področju skupnostne obravnave ji želimo ponuditi in predati izkušnje ter skupaj rešiti in se pogovoriti o dilemah, ki se pojavljajo v času našega dela.

Verjamem, da bomo strokovnost, kreativnost in povezovalnost ohranjali še naprej. Hvala, ker nam zaupate.

Čestitam vsem delovnim terapevtkam in delovnim terapevtom za naš dan!

 

Renata Petrena, mag. zdr. - soc. manag., dipl. del. ter.,
vodja DT PB Ormož

 

Fotogalerija (klik na naslov slike za povečavo):

 

Natisni

ZDTS

Zbornica delovnih terapevtov Slovenije
Strokovno združenje

  • Linhartova c. 51
    1000 Ljubljana

Kontakt

  • m:  041 / 966 549
  • @: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • Uradne ure:
    petek - ponedeljek,
    od 12.00 do 14.00 ure
© 2019 Zbornica delovnih terapevtov Slovenije - strokovno združenje. Vse pravice pridržane. Izdelava strani baggia.si