27. oktober mednarodni dan delovne terapije

Svetovni dan delovne terapije je priložnost za večjo prepoznavnost dela, ki ga opravljamo diplomirani delovni terapevti in za promocijo dejavnosti delovne terapije na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni. Promocija bo pripomogla k večji ozaveščenosti delovnih terapevtov in družbe o resničnem globalnem vplivu delovne terapije na življenje naših uporabnikov v skupnosti in na skupnost oziroma družbo kot tako.

Glas o delovni terapiji širi vsakdo izmed nas, ko empatično in strokovno opravlja svoj poklic ne glede na nivo zdravstvenega sistema, ne glede na mrežo zdravstvene ali socialne dejavnosti.

Širitev glasu je še kako pomembna v post covidnem obdobju epidemije, ko smo delovni terapevti člani timov covidne in post covidne rehabilitacije. Žal je naše delo pri odpravljanju plačnih anomalij ponovno bilo spregledano. In ravno naše praznovanje in osveščanje okolice v kateri delujemo ali bivamo nam daje nove priložnosti, da pokažemo kdo smo, kje smo, kaj delamo in kakšen je naš doprinos k boljšemu, kakovostnejšemu življenju družbe.

Obstaja veliko načinov promocije in praznovanja Svetovnega dneva delovne terapije 2022. Slogan letošnjega leta je "Priložnost + Izbira = Pravičnost."

Vabljeni, da v največji možni meri v mesecu oktobru naš poklic promovirate po svojih močeh in na način, ki vam je blizu. Naj postane delovna terapija in njena obravnava priložnost vseh vključenih v zdravstveni sistem in v sistem socialnega varstva, kjer bodo uporabniki storitev v prvi vrsti najprej imeli priložnost, da se odločijo za obravnavo v delovni terapiji in nato tudi možnost izbire kje bo njihov delovni terapevt le to izvajal. S tovrstnim načinom obravnave in priložnostmi bomo skupaj gradili boljši jutri, umeščali delovnega terapevta v družbo in spreminjali standarde ter normative slovenskega zdravstvenega in socialnovarstvenega sistema.

Vsa svoja prizadevanja in udejstvovanja dokumentirajte in nam jih pošljite, da se bo promocija širila tudi na zbornični spletni strani.
Čestitke vsakemu izmed vas in vsem nam ob našem prazniku!

 

Dr. Katarina Galof,
predsednica ZDTS

 

Gradiva za Svetovni dan delovne terapije najdete na tej povezavi.

 

 

Natisni

ZDTS

Zbornica delovnih terapevtov Slovenije
Strokovno združenje

  • Linhartova c. 51
    1000 Ljubljana

Kontakt

  • m:  041 / 966 549
  • @: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • Uradne ure:
    petek - ponedeljek,
    od 12.00 do 14.00 ure
© 2019 Zbornica delovnih terapevtov Slovenije - strokovno združenje. Vse pravice pridržane. Izdelava strani baggia.si