Osnovne psihodramske tehnike in razumevanje osebnega razvoja v psihodrami, kot pomoč pri obravnavah delovne terapije

Psihiatrična bolnišnica Ormož
in
Zbornica delovnih terapevtov Slovenije

organizirata izkustveno delavnico

Osnovne psihodramske tehnike in razumevanje osebnega razvoja v psihodrami, kot pomoč pri obravnavah delovne terapije

 

Datum: 30. september 2021, ob 8.30 uri
Lokacija: Psihiatrična bolnišnica Ormož,
sejna soba v mansardi bolnišnice (centralna stavba)
Kotizacija:
člani: 60 eur; nečlani: 90 eur
Rok za prijavo: 20. september 2021
Št. udeležencev je omejeno na 25 oseb.
Minimalno št. za izvedbo je 18 udeležencev

 Komu je izobraževanje namenjeno?
Delovnim terapevtom in drugim strokovnim sodelavcem, ki se pri svojem delu na področju duševnega zdravja srečujejo z različnimi tehnikami in pristopi, med katerimi pridobljeno znanje na delavnici pripomore k širjenju strokovnih kompetenc in pristopov pri delu s pacienti.

Splošne informacije:
Psihodramska delavnica bo ponudila nekaj teoretičnih in praktičnih osnov, ki jih delovni terapevt nato lahko uporabi pri svojem delu z uporabniki v skupinah ali pri individualnem delu.  Pridobljena znanja koristi za namen boljšega razumevanja (ne)motivacije posameznih uporabnikov pri izvedbi uporabniku pomembnih aktivnosti/okupacije.  Videnje več pomenov neke aktivnosti s strani delovnega terapevta, kot tudi s stani samega uporabnika,  v smislu konteksta, medosebnih odnosov in vlog – ponuja več prostora pri razvijanju uporabnikove somoiniciative, motivacije in smisla.

Psihodrama preko igre vlog razvija socialno-interakcijske in komunikacijske spretnosti, nove funkcionalnejše vloge, ki so nujne na različnih življenjskih področjih delovanja:

 • Družina, prijatelji: socialna pripadnost,
 • Delo: pridobivanje in zadržanje ter napredovanje v službi,
 • Individualne aktivnosti

Posamezniki z težavami na področju duševnega zdravja ter njihove ovire pri uresničevanju smiselnega, aktivnega in samostojnega življenja dobijo tako širše in globlje razumevanje, kot tudi lažji dostop do osebne moči.

Program:
8.30 - 9.00 Registracija udeležencev delavnice
9.00 - 9.20 Pozdrav in uvod v izobraževanje
9.20 - 10.45 1. del: Predavanje (teorija), naslov: »Teorija vlog v razvoju osebnosti in nastanek patologij oz. težav«
10.45 - 11.15 Odmor
11.15 - 13.30 2. del: Izkustvena delavnica (praksa): (so)odkrivanje vs. predpisovanje novih (bolj) zdravih/funkcionalnih vlog skozi igro vlog in osnovne psihodramske tehnike
13.30 - 14.00 Odmor
14.00 - 15.00 3. del: vprašanja, refleksija

 

Izvajalca delavnice:

 1. Jaka Sotlar
  Seksolog, psihodramski psihoterapevt ECP

  Jaka Sotlar je končal petletno edukacijo iz psihodrame v Zagrebu (ECP) in magisterij iz seksologije na Fakulteti Alcala de Henares v Madridu. Dodatno se je strokovno usposobil na Medicinski fakulteti v Ljubljani, oddelek Psihiatrija (dve leti študija sistemske psihoterapije) ter na posameznih strokovnih delavnicah iz različnih psihoterapevtskih smeri (Geštalt, jungovska analiza, telesno orientirana psihoterapija). Več let vodi delavnice iz psihodrame in seksologije v Sloveniji, Italiji in na Hrvaškem ter vodi kontinuirane psihoterapevtske skupine ter individualne in partnerske psihoterapije v Sloveniji.


 2. Ana Rokvić Pinterič
  Umetnostna terapevtka, psihodramska psihoterapevtka ECP

  Ana Rokvić Pinterič je končala petletno edukacijo iz psihodrame v Zagrebu (ECP) in magisterij Pomoč z umetnostjo na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Dodatno se je strokovno usposabljala na različnih področjih, kot so: gledališče zatiranih, Stanislavski sistem, energetska medicina. Več let vodi delavnice iz psihodrame ter kontinuirane individualne, partnerske in skupinske psihoterapije v Sloveniji. Vodila je več delavnic in izobraževanj na področju gledališča zatiranih, delavnic za mlade, za podjetja ter sociodramske delavnice.

 

Kotizacija:

 • za člane ZDTS: 60 €;
 • za nečlane: 90 €;

 

Prijave:

Prijavo (scan) pošljite na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Upoštevali bomo samo pisno prijavo do zapolnitve prostih mest. Pogoj za udeležbo na delavnici je PCT, ob neugodni epidemiološki situaciji pa si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.

Odjave so možne do vključno 20.9.2021 preko zgoraj navedenega elektronskega naslova.

 

Prijavnica

 

Natisni

ZDTS

Zbornica delovnih terapevtov Slovenije
Strokovno združenje

 • Linhartova c. 51
  1000 Ljubljana

Kontakt

 • m:  041 / 966 549
 • @: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
 • Uradne ure:
  petek - ponedeljek,
  od 12.00 do 14.00 ure
© 2019 Zbornica delovnih terapevtov Slovenije - strokovno združenje. Vse pravice pridržane. Izdelava strani baggia.si