27. oktober - Svetovni dan delovne terapije

Delovni terapevti 27. oktobra obeležujemo svoj dan promoviranja poklica in ozaveščanja širše javnosti po vsem svetu že od leta 2010 dalje. Svetovni dan delovne terapije je glas svetovnega združenja 92 nacionalnih združenj delovnih terapevtov širom sveta (WFOT) in ob enem priložnost ozaveščanja javnosti o strokovnih dosežkih na področju delovanja delovnih terapevtov in promoviranja stroke v lokalni skupnosti, na ravni države in v izven njenih meja. To je primeren trenutek, ko družbo ozaveščamo o vpetosti delovne terapije in njenem vplivu na življenje posameznika. Humanost poklica delovnega terapevta se ne odraža le med posamezniki, ki poklic opravljalo temveč tudi med ljudmi, ki se z delovnimi terapevti srečujejo kot uporabniki ali zunanji opazovalci.

Delovni terapevt je zdravstveni delavec, predan svojemu poklicu, empatičen pri svojem delu in ne nazadnje v vseživljenjskem procesu učenja svoje strokovno znanje dopolnjuje in nadgrajuje. Delo z ljudmi, bolniki, pacienti, uporabniki, posamezniki opravlja profesionalno v skladu s standardi prakse in upoštevanjem etičnih načel.

Čestitke ob svetovnem dnevu so namenjene delovnim terapevtom, ki naš letošnji dan obeležujemo s sloganom:

»Obveščaj, navdušuj, vplivaj.«

 

Svetovni dan delovne terapije

 

Svetovni dan delovne terapije

Spoštovane delovne terapevtke in spoštovani delovni terapevti!

Ob letošnjem svetovnem dnevu delovne terapije vas vabimo, da nam na vodstvo@zdts.si napišete, kako boste v svojih institucijah in lokalnih okoljih obeležili 27. oktober 2017. Vaši dogodki namenjeni svetovnemu dnevu delovne terapije bodo objavljeni na spletni strani.

Potrebni podatki so razvidni iz tabele spodaj.

 Datum Kraj/lokacija Aktivnosti Organizator,
soorganizator
Kontaktna oseba Telefon E-naslov Prisotnost v medijih,
obveščenost
 27.10.2017 ENOTHE - Zagreb Kongres ENOTHE, Hrvaško združenje delovnih terapevtov ZDTS 041/966-549 vodstvo@zdts.si Spletna stran ZDTS

Iskanje

Kontakt

Zbornica delovnih terapevtov Slovenije -
Strokovno združenje

Linhartova 51,
1000 Ljubljana
Slovenija

t: 01 / 475 83 56
m: 041 / 966 549
f: 01 / 437 20 70

www
www.zdts.si

@
vodstvo@zdts.si
tajnistvo@zdts.si