Graded Motor Imagery - Stopnjevana motorična predstava
od četrtek, 16. junij 2022 -  09:00
do petek, 17. junij 2022 - 17:00

Univerzitetni rehabilitacijski inštitut RS - Soča

v sodelovanju z

NoiGroup

organizira seminar

Graded Motor Imagery
(Stopnjevana motorična predstava)

Izvajalec seminarja: Tim Beames

 

 

Datum: 16. in 17. junij 2022
Lokacija: ONLINE preko spletne aplikacije Zoom;

Komu je tečaj namenjen:

Spletni tečaj je namenjen zdravnikom različnih specializacij, psihologom, fizioterapevtom, delovnim terapevtom in ostalim strokovnjakom, ki se pri svojem delu srečujejo z bolniki s kronično bolečino.

Spletni tečaj ponuja seznanitev z izvajanjem tehnike stopnjevane motorične predstave (angl. GMI- Graded Motor Imagery), ki se kot postopek rehabilitacije uporablja za zdravljenje bolečin in gibalnih težav povezanih s spremenjenim živčnim sistemom. Natančna motorična predstava je v osnovi razmišljanje o gibih oziroma vizualizacija gibov, ki jih uporabimo pri izvedbi namenskih aktivnosti. Z natančno motorično predstavo v mislih z vizualizacijo izvajamo posamezne gibe, ki so odgovorni za izvedbo aktivnosti. Terapija z ogledalom se uporablja za spodbujanje okrevanja gibanja okvarjenega uda. S pomočjo ogledala ustvarja vidno predstavo normalnega gibanja okvarjenega uda, ki nadomešča manjkajoči priliv senzoričnih in motoričnih informacij iz okvarjenega dela telesa.

Cilj spletnega tečaja je: da udeleženci ob koncu razumejo temeljna znanstvena spoznanja o konceptu stopnjevane motorične predstave; razmislijo o načinu kako lahko vključijo tehniko GMI v proces celostne rehabilitacije, pridobijo praktične spretnosti pri izvajanju stopenj obravnave po GMI in znanja kako metodo učinkovito vpeljati v klinično delo.

Tečaj je del mednarodnih tečajev, ki se odvijajo v svetovnem merilu. Nevro ortopedski inštitut (NOI) Australasia deluje že skoraj 30 let, visoko usposobljeni inštruktorji delajo na vseh celinah z multidisciplinarnim občinstvom. V organizaciji več kot 100 seminarjev na leto po vsem svetu so člani NOI-jevih fakultet dejavni na številnih konferencah, univerzitetnih programih in drugih podiplomskih izobraževalnih konferencah.

PROGRAM SPLETNEGA TEČAJA

16. junij 2022

9:00 Registracija udeležencev
9:30 Uvod, definicije in zgodovina SMP
11:30 Povezava sodobne znanosti in SMP
13:30 Kosilo
14:00 Stopnjevana izpostavljenost - temelj SMP
15:30 Implicitne gibalne predstave - kaj je levo in kaj desno
17:00 Zaključek

 

17. junij 2022

9:30 Eksplicitne gibalne predstave - gibalna simulacija in vadba
11:30 Terapija z ogledalom. "Terapevt kot iluzionist"
13:30 Kosilo
14:00 Klinična realnost
17:00 Zaključek

 

Dodatne informacije:

Vabljeni predavatelj Tim Beames MSc, BSc, MCSP je vodilni fizioterapevt in soustanovitelj organizacije Pain and Performance - organizacije s posebnim zanimanjem za zdravljenje in izobraževanje ljudi, ki trpijo zaradi zapletenih in trajnih bolečinskih stanj. Je tudi solastnik Le Pub Scientifique - organizacije / partnerstva za učenje v živo, ki organizira neformalne dogodke o bolečini, zdravju in počutju v Londonu in Amsterdamu. Tim je magistriral iz bolečine: znanost in družba na King's College v Londonu, objavil je poglavja v knjigah in raziskave o stopnjevanih motoričnih podobah in zaznavanju telesa ter napisal in razvil številne tečaje podiplomskega izobraževanja za bolečino in uspešnost ter za NOI.

 

Kraj izvedbe:

Preko spletne aplikacije ZOOM

 

 

Predstavitev izobraževanja in predavatelja

 

ZDTS

Zbornica delovnih terapevtov Slovenije
Strokovno združenje

  • Linhartova c. 51
    1000 Ljubljana

Kontakt

  • m:  041 / 966 549
  • @: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • Uradne ure:
    petek - ponedeljek,
    od 12.00 do 14.00 ure
© 2019 Zbornica delovnih terapevtov Slovenije - strokovno združenje. Vse pravice pridržane. Izdelava strani baggia.si