Študentski natečaj za pripravo promocijskega plakata ob Svetovnem dnevu delovne terapije 2022

Študentje delovne terapije vabljeni, da sodelujete na natečaju ZDTS za najbolj izviren promocijski plakat v velikosti B2 (70 x 50 cm) ob svetovnem dnevu delovne terapije – 27. oktobru 2022.

Natečaj je namenjen promociji stroke. Na natečaju sodelujete lahko kot posameznik ali skupina (do 5 oseb) tako, da končno oblikovan izdelek po e- pošti pošljete na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. do 20.10.2022 s pripisom v zadevi: NATEČAJ.

Komisija v sestavi članov izvršilnega odbora ZDTS bo med prispelimi natečajniki izbrala zmagovalca. Nagrada za zmagovalni plakat je brezplačna kotizacija za kongres ZDTS v letu 2024. 

S sodelovanjem na natečaju ZDTS dovoljujete, da poslane plakate po izboru komisije kot promocijsko gradivo objavimo na svoji spletni strani. 

Želimo vam veliko kreativnih idej.

 

Vodstvo ZDTS

 

Zaključna konferenca projekta Zgodnja poklicna in zaposlitvena rehabilitacija v procesu vračanja na delo

Zaključna konferenca projekta Zgodnja poklicna in zaposlitvena rehabilitacija v procesu vračanja na delo bo potekala 24. novembra 2022 v Hotelu Slon v Ljubljani.

Projekt Zgodnja poklicna in zaposlitvena rehabilitacija v procesu vračanja na delo - ZPZR, se po več kot dveh letih počasi izteka. Na zaključni konferenci bodo zato predstavljeni ključni rezultati in ugotovitve projekta ter predlogi rešitev, ki temeljijo na pilotnem testiranju modela zgodnjega vračanja na delo. Odločevalci bodo izpostavili svoj vidik potrebnih rešitev in možnosti njihove implementacije, sodelujoči v projektu pa bodo predstavili dobre prakse ter izkušnje s terena.

Preberite več

Priznanje SZO

ZDTS se iskreno zahvaljuje vsem delovnim terapevtkam in terapevtom za njihovo požrtvovalnost in empatičnost ter strokovno delo pri obravnavi bolnikov, uporabnikov, stanovalcev in pacientov, katerega ste opravili v teh težkih in zahtevnih časih epidemije in z veseljem z vami deli simbolično priznanje  SZO, katerega je tudi nam -  delovnim terapevtkam in terapevtom podelil minister za zdravje g. Janez Poklukar v petek, 18.marca 2022.

Preberite več

COTEC Public Statement

As an umbrella organisation of National Occupational Therapy Associations across 33 European Countries our thoughts are with our Occupational Therapy colleagues as well as the people and communities in all the areas affected by the devastating conflict in Ukraine. The lives and everyday occupations of people have been destroyed or severely disrupted and their right to live the life they choose has been taken away from them.

COTEC opposes all activities that violate human rights, weaken the well-being and health of human beings and diminish their opportunities for participation and engagement in meaningful activities. We sincerely recognise the harm that a crisis like this brings. The displacement of millions of people, forced to leave their homes and safe environments will have long term consequences in societies.

COTEC calls on our Members and partners to stand united and hope that a peaceful solution is found soon.

 

Poročilo s strokovnega srečanja delovnih terapevtov Slovenije 2021

Strokovno srečanje delovnih terapevtov Slovenije je potekalo 13.12.2021 ob 13.00 v Tehnološkem parku. Udeležilo se ga je 90 delovnih terapevtk in terapevtov Zbornice-Združenja. Kolegicam in kolegom, ki so se prijavili in se zaradi upravičenih razlogov niso mogli udeležiti srečanja v živo, smo omogočili prenos preko zoom aplikacije.

Srečanje smo pričeli z vabljenim predavateljem, prof. dr. Borut Škodlar, dr. med. s predstavitvijo »Čuječnosti". Program je nadaljevala delovna terapevtka Leonida Kranjc s predstavitvijo Mobinga v delovni terapiji. Nato sta  delovni terapevtki Andreja Švajger in Breda Dolničar, članici delovne skupine za Terminologijo, predstavili končno opredelitev strokovnih poimenovanj in izrazov v delovni terapiji, ki jih najdemo tudi na spletni strani zbornice.

Preberite več

Slovenska revija za delovno terapijo, letnik 10

Spoštovani!

Objavljamo Slovensko revijo za delovno terapijo, letnik 10.

 

Vsebina revije:

 1. Delovna terapija pri otroku z motnjo aktivnosti in pozornosti v centru za duševno zdravje otrok in mladostnikov: klinična izkušnj
 2. Pozitivni in negativni vidiki uporabe vozička na elektromotorni pogon pri otrocih in mladostnikih z zmanjšano zmožnostjo gibanja: sistematični pregled literature
 3. Slovenska strokovna terminilogija v delovni terapjiji: delfska študija
 4. Pomen poznavanja vzorcev senzorične predelave oseb s sprektroavtistično motnjo za delovne terapevte

 

Povezava do revije

 

Z lepimi pozdravi,

Predlog plana izobraževanj ZDTS za leto 2022

Spoštovani,

obveščamo vas, da smo objavili predlog plana izobraževanj Zbornice delovnih terapevtov Slovenije za leto 2022.

Plan izobraževanj si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Z lepimi pozdravi,
Zbornica delovnih terapevtov Slovenije - Strokovno združenje

 

Sodelovanje v delovni skupini

Pozdravljeni,

Evropsko združenje delovnih terapevtov COTEC vabi k sodelovanju v delovni skupini za pripravo aktualnih vsebin na področju razvoja delovne terapije nove sodelavce članic. Skupina pripravlja strokovna delovna gradiva za obravnavo  na letnih skupščinah članic. Delo poteka v angleškem jeziku. V času epidemije na daljavo, v boljših časih tudi z individualnimi srečanji, kjer so kriti potni stroški sodelujočih.

Preberite več

Anomalije plačnega sistema delovnih terapevtov

Spoštovani!

V teh dneh smo na ZDTS prejeli več pisem in vprašanj vezanih na dvig plač zaposlenih, kjer smo delovni terapevti bili izvzeti. Nekateri ste svoja mnenja delili tudi na družabnih omrežjih. 

Razlog za nastalo situacijo sta Aneks h Kolektivni pogodbi za dejavnost zdravstva in socialnega varstva Slovenije (Aneks h KPZSV) in Aneks h Kolektivni pogodbi za zaposlene v zdravstveni negi (Aneks h KPZZN), ki sta bila objavljena 19. 11. 2021 v Uradnem listu RS, št. 181/2021. V vsebini objavljenih dokumentov delovni terapevti prepoznavamo anomalije zato je prav, da znamo skupaj oblikovati poenotena stališča, poiskati prioritetna pogajalska izhodišča in glasno poudariti težo poklica. 

Preberite več

ZDTS

Zbornica delovnih terapevtov Slovenije
Strokovno združenje

 • Linhartova c. 51
  1000 Ljubljana

Kontakt

 • m:  041 / 966 549
 • @: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
 • Uradne ure:
  petek - ponedeljek,
  od 12.00 do 14.00 ure
© 2019 Zbornica delovnih terapevtov Slovenije - strokovno združenje. Vse pravice pridržane. Izdelava strani baggia.si