Occupational Therapy and Digital Assistive Technology Provision - Occupational Therapist Survey (angl.)

Spoštovani!

 

WFOT vabi delovne terapevta, ki pri svojem delu uporabljajo digitalno podporno tehnologijo k sodelovanju v raziskavi  z izpolnjevanjem anketnega vprašalnika katerega najdete na naslednji povezavi https://wfot.link/ot-dat-en.

 

- - -

Originalni dopis:

 

Dear Colleagues,

 

Your assistance is requested to share information to occupational therapists regarding a global survey.

WFOT is partnering with the global company Logitech to conduct a survey of occupational therapists regarding digital assistive technology. We are inviting occupational therapists who have been involved with digital assistive technology provision to participate in this survey. The results of the survey will be used to understand methods of access to digital assistive technology and the role of occupational therapists.

Logitech will donate USD $5.00 for each occupational therapist that responds to the survey. The donation will be made to the WFOT Congress Grants Programme to support the attendance of occupational therapists from low- or middle-income countries at the 2022 WFOT Congress in Paris, France.

Occupational therapists are requested to complete the WFOT online survey before June 30, 2022 using the link https://wfot.link/ot-dat-en. Translation of the survey into other languages will be available soon.

If you have any questions, do not hesitate to contact me,

 

Kind regards,
Ritchard Ledgerd MSc, BScOT
Executive Director
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Priznanje SZO

ZDTS se iskreno zahvaljuje vsem delovnim terapevtkam in terapevtom za njihovo požrtvovalnost in empatičnost ter strokovno delo pri obravnavi bolnikov, uporabnikov, stanovalcev in pacientov, katerega ste opravili v teh težkih in zahtevnih časih epidemije in z veseljem z vami deli simbolično priznanje  SZO, katerega je tudi nam -  delovnim terapevtkam in terapevtom podelil minister za zdravje g. Janez Poklukar v petek, 18.marca 2022.

podelitev prizanja 1
podelitev priznanja 2

 

Spoštovane delovne terapevtke in delovni terapevti,

Zaradi ključne vloge zdravstvenih in negovalnih delavcev je Svetovna zdravstvena organizacija (SZO) leto 2021 razglasila za Mednarodno leto zdravstvenih in negovanih delavcev. Poleg zahvale za požrtvovalnost in predanost pri zagotavljanju zdravstvene oskrbe med in kljub pandemiji COVID-19, je bil poglavitni namen na globalni ravni razširiti ozaveščenost o njihovi vlogi v družbi, skupaj s sporočilom o podpori prizadevanjem za okrepitev vlaganja v zdravstvene in socialne kadre, z namenom zaščititi njihovo zdravje in blagostanje, izboljšati delovne pogoje, omogočiti karierno napredovanje in izobraževanje ter ustrezno nagrajevanje. Vlaganje v zdravstvene in negovalne delavce vpliva tudi na gospodarsko rast, zato skrb ter vlaganje v zdravstvo in delovno silo pozitivno vpliva na dobrobit celotne družbe.

Kot izraz podpore zdravstvenemu in negovalnemu osebju po vsem svetu, je SZO podelila nagrado za našo skupno predanost delu in zavezanost v naporih za izboljšanje zdravja ter izpolnjevanju poslanstva.

 

COTEC Public Statement

As an umbrella organisation of National Occupational Therapy Associations across 33 European Countries our thoughts are with our Occupational Therapy colleagues as well as the people and communities in all the areas affected by the devastating conflict in Ukraine. The lives and everyday occupations of people have been destroyed or severely disrupted and their right to live the life they choose has been taken away from them.

COTEC opposes all activities that violate human rights, weaken the well-being and health of human beings and diminish their opportunities for participation and engagement in meaningful activities. We sincerely recognise the harm that a crisis like this brings. The displacement of millions of people, forced to leave their homes and safe environments will have long term consequences in societies.

COTEC calls on our Members and partners to stand united and hope that a peaceful solution is found soon.

 

WFOT: Congress registration now open (angl.)

Dear Colleagues,


WFOT is pleased to announce that registration for the 18th WFOT Congress 2022 is now open.

https://wfotcongress2022.org/registration

 

We will be sharing this information through our communication channels, including social media using the #WFOT2022. Please re-share these through your networks.

Delegates/appointed representatives who attend the full Council meeting will receive a complimentary registration. We will provide further information about how to register in due course,

 

Kind regards,
Ritchard Ledgerd MSc, BScOT
Executive Director
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

Poročilo s strokovnega srečanja delovnih terapevtov Slovenije 2021

Strokovno srečanje delovnih terapevtov Slovenije je potekalo 13.12.2021 ob 13.00 v Tehnološkem parku. Udeležilo se ga je 90 delovnih terapevtk in terapevtov Zbornice-Združenja. Kolegicam in kolegom, ki so se prijavili in se zaradi upravičenih razlogov niso mogli udeležiti srečanja v živo, smo omogočili prenos preko zoom aplikacije.

Srečanje smo pričeli z vabljenim predavateljem, prof. dr. Borut Škodlar, dr. med. s predstavitvijo »Čuječnosti". Program je nadaljevala delovna terapevtka Leonida Kranjc s predstavitvijo Mobinga v delovni terapiji. Nato sta  delovni terapevtki Andreja Švajger in Breda Dolničar, članici delovne skupine za Terminologijo, predstavili končno opredelitev strokovnih poimenovanj in izrazov v delovni terapiji, ki jih najdemo tudi na spletni strani zbornice.

V nadaljevanju srečanja je predsednica ZDTS Katarina Galof predstavila  aktivnosti, ki so potekale v letu 2021. Od pomembnejših je potrebno omeniti sodelovanje z ZZZS glede storitev za CDZOM in CZO ter sodelovanje z MZ, COTEC-om, WFOT in NIJZ.

Predstavila nam je tudi plan dela za leto 2022, katerega so pripravile posamezne sekcije. Med naborom izobraževanj objavljenim na spletni strani ZDTS, je bil izpostavljen 10. kongres, ki bo maja v Portorožu. 

Na srečanju smo podelili 2 priznanji za dosežke na strokovnem področju. Prejela ga je članica pediatrične sekcije Mojca Potočnik in članica sekcije na nevrološkem in mišično skeletnem področju Anja Mesec. Mateji Kavčič smo podelili naziv supervizorke za področje duševnega zdravja.

Ob zaključku predstavitve letošnjega dela, je predsednica udeležence še enkrat povabila na 10. kongres delovnih terapevtov, ki je bil zaradi epidemije COVID-19 prestavljen in bo 9. in 10. maja 2022 v Portorožu.

Srečanje smo zaključili s pogostitvijo in prijetnim druženjem vseh prisotnih delovnih terapevtk in terapevtov.

 

Fotogalerija:

Preberite več

Slovenska revija za delovno terapijo, letnik 10

Spoštovani!

Objavljamo Slovensko revijo za delovno terapijo, letnik 10.

 

Vsebina revije:

 1. Delovna terapija pri otroku z motnjo aktivnosti in pozornosti v centru za duševno zdravje otrok in mladostnikov: klinična izkušnj
 2. Pozitivni in negativni vidiki uporabe vozička na elektromotorni pogon pri otrocih in mladostnikih z zmanjšano zmožnostjo gibanja: sistematični pregled literature
 3. Slovenska strokovna terminilogija v delovni terapjiji: delfska študija
 4. Pomen poznavanja vzorcev senzorične predelave oseb s sprektroavtistično motnjo za delovne terapevte

 

Povezava do revije

 

Z lepimi pozdravi,

Predlog plana izobraževanj ZDTS za leto 2022

Spoštovani,

obveščamo vas, da smo objavili predlog plana izobraževanj Zbornice delovnih terapevtov Slovenije za leto 2022.

Plan izobraževanj si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Z lepimi pozdravi,
Zbornica delovnih terapevtov Slovenije - Strokovno združenje

 

Sodelovanje v delovni skupini

Pozdravljeni,

Evropsko združenje delovnih terapevtov COTEC vabi k sodelovanju v delovni skupini za pripravo aktualnih vsebin na področju razvoja delovne terapije nove sodelavce članic. Skupina pripravlja strokovna delovna gradiva za obravnavo  na letnih skupščinah članic. Delo poteka v angleškem jeziku. V času epidemije na daljavo, v boljših časih tudi z individualnimi srečanji, kjer so kriti potni stroški sodelujočih.

V kolikor koga izmed delovnih terapevtov tovrstno sodelovanje zanima, naj se javi na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Prvo srečanje delovne skupine je predvideno v začetku novega leta.

 

vodstvo ZDTS

ZDTS

Zbornica delovnih terapevtov Slovenije
Strokovno združenje

 • Linhartova c. 51
  1000 Ljubljana

Kontakt

 • m:  041 / 966 549
 • @: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
 • Uradne ure:
  petek - ponedeljek,
  od 12.00 do 14.00 ure
© 2019 Zbornica delovnih terapevtov Slovenije - strokovno združenje. Vse pravice pridržane. Izdelava strani baggia.si