Obvestilo - kongres COTEC ENOTHE 2020 (angl.)

Dear all,

The Covid-19 pandemic currently affecting all of us has generated a great deal of uncertainty for large gatherings scheduled in the coming months. After careful consideration of the health and wellbeing of the congress participants, which is our top priority, the Organizing committee decided to reschedule the 2nd COTEC-ENOTHE Congress. The event, which was due to be held on 23-26 September 2020, will now take place on September 15-18, 2021 at the same location - Cubex Centre Prague and the City Conference Center.

 

All registered participants are offered the following conditions:

 1. Stay with us: Fully paid registration fee will be moved to the new dates under the same conditions (we guarantee the registration fee will not be increased)
 2. Those who opt-out and confirm their cancellation in writing within two weeks we will return the registration fee in full less 30 EUR manipulation fee. The deadline is May 15, 2020.
 3. Make move as Opt-out: Those who will not cancel their registration until the deadline May 15, 2020 we will automatically move their registration fee to the new dates.
 4. Cancellation after the deadline May 15, 2020, the following cancellation will apply:
from May 16, 2020 until April 30, 2021 50% of the registration fee
from May 1, 2021 no refund

The Congress Secretariat must be notified in writing by e-mail at Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

If you have any questions, please don’t hesitate to contact us. We will respond as soon as possible.
 
Stay tuned and stay safe!
With kind regards,
The COTEC - ENOTHE team

 

Informacija o ustanovitvi sklada za zdravstvene delavce

Spoštovane delovne terapevtke in delovni terapevti!

V teh posebnih časih je Generali zavarovalnica oblikovala GENERALI sklad za obolele zdravstvene delavce s COVID-19, za kar jim v imenu ZDTS izrekam prisrčno zahvalo, vas pa vabim, da podrobnosti  preberete v priponki in si želim, da bi bilo med vami čim manj tistih, katerim bo pomoč ustanovljenega sklada namenjena. Bodite zdravi pri srčnem opravljanju delu delovnega terapevta tudi v teh izjemnih časih.

Hvala vam!

 

Katarina Galof,
predsednica ZDTS

 

Sklad za obolele zdravstvene delavce s COVID-19 - Pravila

 

Obvestilo COVID-19

Spoštovane delovne terapevtke, delovni terapevti!

 

Dejstvo je, da od četrtka, 13.3.2020 velja Odredba vlade RS o razglasitvi epidemije s SARS-COV-2 oziroma COVID-19 na območju Slovenije, (https://www.uradni-list.si/_pdf/2020/Ur/u2020019.pdf).

Od 12.3. 2020 je v veljavi tudi Odredba o omejitvi določenih pravic zdravstvenih delavcev in zdravstvenih sodelavcev, (https://www.uradni-list.si/_pdf/2020/Ur/u2020019.pdf), ki prepoveduje gibanje zdravstvenih delavcev in zdravstvenih sodelavcev na okuženih ali neposredno ogroženih območjih z novim koronavirusom oziroma nalezljivo boleznijo COVID-19 izven Slovenije. Med okužena ali neposredno ogrožena območja spadajo vse države, v katerih je bil zaznan primer okužbe z novim koronavirusom.

Zdravstveni delavci (kamor uvrščamo tudi delovne terapevte) prav tako ne smejo koristiti letnega dopusta, stavkati in se udeleževati izobraževanj ali usposabljanja na ogroženih območjih. Odredba velja od četrtka, 12. marca 2020. Glede na Odredbo o začasnih ukrepih za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-COV-2 (COVID-19) 1. člen (1) se prekine izvajanje preventivnih zdravstvenih storitev pri vseh izvajalcih zdravstvene dejavnosti v mreži javne zdravstvene službe. (2) Ne glede na prejšnji odstavek se izvajajo preventivne zdravstvene storitve, katerih opustitev bi lahko imela negativne posledice za zdravje pacienta!

Odredba o začasnih ukrepih za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni COVID-19 prekinja izvajanje preventivnih zdravstvenih storitev pri vseh izvajalcih zdravstvene dejavnosti, razen tistih, katerih opustitev bi lahko imela negativne posledice za zdravje bolnika. Pri vseh izvajalcih zdravstvene dejavnosti odpoveduje vse specialistične preglede in operativne posege, postopke rehabilitacije (kamor sodijo tudi delovnoterapevtske storitve in s tem delovni terapevti) in druge ne nujne oblike zdravljenja, razen tistih, označenih s stopnjo nujnosti nujno in zelo hitro, onkoloških storitev in obravnave nosečnic.

Od srede, 11. 3.2020 velja Odredba o izvajanju zdravstvene dejavnosti na primarni ravni, kjer morajo izvajalci na svojem območju organizirati izvajanje zdravstvene dejavnosti v domovih za starejše.

Vodstva izvajalcev zdravstvene dejavnosti v mreži javne zdravstvene službe morajo na poziv ministra, pristojnega za zdravje, prerazporediti zaposlene (tudi delovne terapevte), ki izvajajo preventivno dejavnost na izvajanje nalog, povezanih z obvladovanjem širjenja COVID-19.

Ob vseh dogodkih pa ne pozabite na lastno zaščito (odredba velja od 13.3.2020) in varovanje lastnega zdravja z zaščitnimi sredstvi med katera sodijo: sredstva za osebno in skupinsko zaščito (rokavice, kombinezoni, obleke, maske in očala); razkužila in druga sredstva ter izdelki, ki so lahko uporabljeni za zaščito zdravstvenih delavcev in sodelavcev.

Priporočam vam, da se seznanite še z ostalimi do sedaj sprejetimi odredbami ministra za zdravje in redno spremljate obvestila

 

Ob koncu vas obveščamo da so do nadaljnjega odpovedana oziroma prestavljena vsa predvidena izobraževanja. O spremembi terminov oziroma ponovnem pričetku izvajanja izobraževanj vas bomo pravočasno obvestili.

Sledite navodilom v vaših nadrejenih, oziroma do preklica prekinite izvajanje vseh aktivnosti, ki niso življenjskega pomena in ne pomenijo ogrožanja zdravstvenega stanja pacienta.

 

Ostanite zdravi in vse dobro vam želim!

Katarina Galof,
predsednica ZDTS

 

10. kongres DT - Navodila za različne vrste prispevkov

Spoštovani!

Objavljamo navodila za pripravo različnih vrst prispevkov za prihajajoči 10. kongres delovnih terapevtov Slovenije. Pod rubriko dokumenti najdete:

 • navodila za pripravo izvlečka delavnice
 • navodila za pripravo plakata
 • navodila za pripravo prispevka
 • navodila za pripravo znanstvenega prispevka

 

Povezava do navodil

 

Vodstvo ZDTS

 

10. kongres ZDTS - Sprememba termina

Spoštovani!

Obveščamo vas, da bo 10. kongres delovne terapije z naslovom »DELOVNA TERAPIJA - nove priložnosti«, potekal 5. in 6. novembra 2020, in ne v oktobru, kot je bilo najprej navedeno.

Hvala za razummevanje!

 

Vodstvo ZDTS

 

Popust za kongres v Pragi

Člane Zbornice delovnih terapevtov Slovenije, ki se bodo prijavili na kongres v Pragi, obveščamo, da lahko uveljavljajo popust z individualno kodo, katero pridobijo preko e-pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Vodstvo ZDTS

 

ZDTS

Zbornica delovnih terapevtov Slovenije
Strokovno združenje

 • Linhartova c. 51
  1000 Ljubljana

Kontakt

 • m:  041 / 966 549
 • @: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
 • Uradne ure:
  petek - ponedeljek,
  od 12.00 do 14.00 ure
© 2019 Zbornica delovnih terapevtov Slovenije - strokovno združenje. Vse pravice pridržane. Izdelava strani baggia.si