Psihodramska skupina kot orodje pri realizaciji novih vlog
četrtek, 6. oktober 2022, 09:30 - 15:30

Psihiatrična bolnišnica Ormož 
in
Zbornica delovnih terapevtov Slovenije

organizirata strokovno izobraževanje skozi izkustveno delavnico

Psihodramska skupina kot orodje pri realizaciji novih vlog

 

Datum: 6. oktober 2022
Lokacija: Psihiatrična bolnišnica Ormož,
sejna soba v mansardi bolnišnice (cvetna soba)

Komu je izobraževanje namenjeno?

Delovnim terapevtom, psihologom, psihoterapevtom, medicinskim sestram, socialnim delavcem in drugim strokovnim sodelavcem, med katerimi pridobljeno znanje na delavnici pripomore k širjenju strokovnih kompetenc in pristopov pri delu s pacienti.

 
PROGRAM
9.30 - 10.00 Registracija udeležencev delavnice
10.00 - 10.20 Pozdrav in uvod v izobraževanje
10.20 - 11.45 1. del: Skupinska kohezija kot predpogoj za razvoj novih vlog (teorija in praksa)
11.45 - 12.15 Odmor
12.15 - 14.30 2. del: Razvoj novih vlog: spontanost in delo z odpori, integracija in zdravje (teorija in praksa)
14.30 - 14.45 Odmor
14.45 - 15.30 3. del: vprašanja, refleksija

 

Izvajalca delavnice:

 • Jaka Sotlar
  Seksolog, psihodramski psihoterapevt ECP
  Jaka Sotlar je certificiran psihodramski psihoterapevt (ECP) in magister seksologije (univerza Alcala de Henares, Madrid). Dodatno se je strokovno usposobil na Medicinski fakulteti v Ljubljani, oddelek Psihiatrija (dve leti študija sistemske psihoterapije) ter na posameznih strokovnih delavnicah in seminarjih iz različnih psihoterapevtskih smeri (Geštalt, jungovska analiza, telesno orientirana psihoterapija). Je član Slovenske krovne zveze za psihoterapijo. Več let vodi delavnice iz psihodrame in seksologije ter kontinuirane individualne, partnerske in skupinske psihoterapije v Sloveniji, Italiji in na Hrvaškem.
 • Ana Rokvić Pinterič
  Magistra umetnostne terapije, psihodramska psihoterapevtka ECP,
  Transgeneracijska psihodramska psihoterapevtka CPTT
  Ana Rokvić Pinterič je certificirana psihodramska psihoterapevtka (ECP), transgeneracijska psihodramska terapevtka (CPTT) ter magistra umetnostne terapije. Trinajst let je delovala kot producentka v Lutkovnem gledališču Ljubljana, zadnja tri leta pa kot pomočnica ravnatelja v SNG Drama Ljubljana. Je članica Slovenske krovne zveze za psihoterapijo in več let izvaja individualne in skupinske psihodramske terapije, izobraževanja, sociodramo ter transgeneracijsko individualno ali skupinsko delo.

Ana Rokvić Pinterič in Jaka Soltar zadnjih sedem let skupaj vodita štiri psihodramske skupine v Ljubljani, delavnice ter izobraževanja. Delujeta v okviru zavoda Arti, letos pa sta odprla tudi Brlog, prvi psihodramski prostor v Ljubljani.

 

Splošne informacije:

Psihodramska delavnica bo ponudila nekaj teoretičnih in praktičnih osnov, ki jih delovni terapevt nato lahko uporabi pri svojem delu z uporabniki v skupinah ali pri individualnem delu.  Pridobljena znanja koristi za namen boljšega razumevanja (ne)motivacije posameznih uporabnikov pri izvedbi uporabniku pomembnih aktivnosti/okupacije.  Videnje več pomenov neke aktivnosti s strani delovnega terapevta, kot tudi s stani samega uporabnika,  v smislu konteksta, medosebnih odnosov in vlog – ponuja več prostora pri razvijanju uporabnikove somoiniciative, motivacije in smisla.

Psihodrama preko igre vlog razvija socialno-interakcijske in komunikacijske spretnosti, nove funkcionalnejše vloge, ki so nujne na različnih življenjskih področjih delovanja:

 • Družina, prijatelji: socialna pripadnost,
 • Delo: pridobivanje in zadržanje ter napredovanje v službi,
 • Individualne aktivnosti

Posamezniki z težavami na področju duševnega zdravja ter njihove ovire pri uresničevanju smiselnega, aktivnega in samostojnega življenja dobijo tako širše in globlje razumevanje, kot tudi lažji dostop do osebne moči.

 

Kraj dogodka: Psihiatrična bolnišnica Ormož
ZDTS

Zbornica delovnih terapevtov Slovenije
Strokovno združenje

 • Linhartova c. 51
  1000 Ljubljana

Kontakt

 • m:  041 / 966 549
 • @: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
 • Uradne ure:
  petek - ponedeljek,
  od 12.00 do 14.00 ure
© 2019 Zbornica delovnih terapevtov Slovenije - strokovno združenje. Vse pravice pridržane. Izdelava strani baggia.si