Poročilo s strokovnega srečanja delovnih terapevtov Slovenije 2019

Strokovno srečanje delovnih terapevtov Slovenije je potekalo 10.12.2019 na URI-Soča. Udeležilo se ga je 115 članov in nečlanov Zbornice-Združenja.

     

Srečanje je otvorila vabljena predavateljica Katja Kučer, dipl. del. terapevtka in učiteljica inovativne validacije. Tekom predavanja je predstavila metodo inovativne validacije, ki se uporablja predvsem pri delu z dementnimi osebami. Predavanje je bilo strokovno, zanimivo in uporabno za vse, ki se pri svojem delu ali v zasebnem življenju srečujemo z osebami z demenco. Izvleček gradiva je na voljo na spleti strani ZDTS.

 

V nadaljevanju srečanja sta predsednica ZDTS Katarina Galof in podpredsednica Julija Ocepek, predstavili vse aktivnosti, ki so potekale v letu 2019. Od pomembnejših je potrebno omeniti pripravo novega predloga Storitev, ki je že v dogovarjanju z ZZZS. Nadalje smo veliko časa in truda vložili v pripravo Predloga normativov na področju delovne terapije v zdravstveni dejavnosti za Ministrstvo za zdravje. V letu 2019 so bile v okviru ZDTS ustanovljene tri delovne skupine (skupina za terminologijo, skupina za specialna znanja, skupina za normative), ki se redno srečujejo. Ob zaključku predstavitve letošnjega dela, je predsednica udeležence povabila tudi k aktivni udeležbi na 10. kongresu delovnih terapevtov, ki bo 22. in 23. oktobra 2020 v Portorožu.

 

Srečanje smo nadaljevali s predstavitvijo volilnih izidov Volilna skupščina ZDTS, ki je potekala pred začetkom strokovnega srečanja. Volilo se je novo vodstvo in predstavnike v organe ZDTS za obdobje 2020-2024. Predsednica ZDTS je Katarina Galof, podpredsednica Julija Ocepek in tajnica Marijana Markovič. Vse informacije in rezultati volitev so objavljeni na spletni strani ZDTS.

Sledilo je zelo zanimivo predavanje gospe Aleksandre Schuller z naslovom Ustvarjalna supervizija: potenciali za strokovno (samo)refleksijo delovnih terapevtov. Predstavitev je vključevala tudi oblike aktivnega sodelovanja udeležencev – igranje vlog.

 

Srečanje smo zaključili s svečano podelitvijo priznanj za strokovne dosežke na ožjem strokovnem področju delovanja delovnih terapevtov. Priznanje za strokovne dosežke na področju somatike je prejela Agata Križnar, priznanje za strokovne dosežke na področju pediatrije je prejela Jerneja Čretnik in priznanje za strokovne dosežke na področju geriatrije je prijela Sara Črepinšek. Vsem prejemnicam iskreno čestitamo!

Podelitvi je sledila pogostitev in druženje.

 

Ljubljana, 10.12.2019

 

Vodstvo ZDTS

ZDTS

Zbornica delovnih terapevtov Slovenije
Strokovno združenje

  • Linhartova c. 51
    1000 Ljubljana

Kontakt

  • m:  041 / 966 549
  • @: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • Uradne ure:
    petek - ponedeljek,
    od 12.00 do 14.00 ure
© 2019 Zbornica delovnih terapevtov Slovenije - strokovno združenje. Vse pravice pridržane. Izdelava strani baggia.si