Priznanje SZO

ZDTS se iskreno zahvaljuje vsem delovnim terapevtkam in terapevtom za njihovo požrtvovalnost in empatičnost ter strokovno delo pri obravnavi bolnikov, uporabnikov, stanovalcev in pacientov, katerega ste opravili v teh težkih in zahtevnih časih epidemije in z veseljem z vami deli simbolično priznanje  SZO, katerega je tudi nam -  delovnim terapevtkam in terapevtom podelil minister za zdravje g. Janez Poklukar v petek, 18.marca 2022.podelitev prizanja 1
podelitev priznanja 2

 

Spoštovane delovne terapevtke in delovni terapevti,

Zaradi ključne vloge zdravstvenih in negovalnih delavcev je Svetovna zdravstvena organizacija (SZO) leto 2021 razglasila za Mednarodno leto zdravstvenih in negovanih delavcev. Poleg zahvale za požrtvovalnost in predanost pri zagotavljanju zdravstvene oskrbe med in kljub pandemiji COVID-19, je bil poglavitni namen na globalni ravni razširiti ozaveščenost o njihovi vlogi v družbi, skupaj s sporočilom o podpori prizadevanjem za okrepitev vlaganja v zdravstvene in socialne kadre, z namenom zaščititi njihovo zdravje in blagostanje, izboljšati delovne pogoje, omogočiti karierno napredovanje in izobraževanje ter ustrezno nagrajevanje. Vlaganje v zdravstvene in negovalne delavce vpliva tudi na gospodarsko rast, zato skrb ter vlaganje v zdravstvo in delovno silo pozitivno vpliva na dobrobit celotne družbe.

Kot izraz podpore zdravstvenemu in negovalnemu osebju po vsem svetu, je SZO podelila nagrado za našo skupno predanost delu in zavezanost v naporih za izboljšanje zdravja ter izpolnjevanju poslanstva.

 

ZDTS

Zbornica delovnih terapevtov Slovenije
Strokovno združenje

  • Linhartova c. 51
    1000 Ljubljana

Kontakt

  • m:  041 / 966 549
  • @: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • Uradne ure:
    petek - ponedeljek,
    od 12.00 do 14.00 ure
© 2019 Zbornica delovnih terapevtov Slovenije - strokovno združenje. Vse pravice pridržane. Izdelava strani baggia.si